Jdi na obsah Jdi na menu
 


Užívání a účinky

Účinné látky Guarany

Semena obsahují 4-8% kofeinu. Dále potom baranin, tanin, amidol, teofylin, teobromin, rostlinou silici, vitamíny skupiny B a vitamíny skupiny C. Dále potom katechinové třísloviny (10-25%), červené barvivo a pryskyřice. Obsahují rovněž malé množství oleje, to ale nebylo zatím pořádně prozkoumáno. 

 

semena-guarany.jpg

 

Formy užívání

Guaranu můžete užívat ve spoustě formách. Lze ji zakoupit ve formě želatinových kapslí, energetických nápojů nebo čajů. Často se přidává do müsli tyčinek, bonbonů a žvýkaček. Mnohem lépe funguje v kombinaci s vitamínem C, takže není od věci si ji rozmíchat například ve vodě obohacené o čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Obecně však žádný univerzální návod, jak používat gurianu, neexistuje. Na každého působí totiž trochu jinak. 

 

guarana-caj.png

Benefity Guarany

Již indiáni po staletí používali Paulinii jako elixír dlouhého života. Guarana není návyková a její užívání je naprosto bezpečné. Guarana pomáhá snižovat únavu, podporuje koncentraci, výdrž a vitalitu. Dále pak:

Dodává energii
Zmírňuje bolestivou menstruaci
Odbourává pocity hladu
Zlepšuje náladu
Detoxikuje tělo 
Čistí krev, ledviny a játra 
Odbourává příznaky kocoviny
Zlepšuje krevní oběh
Zvyšuje peristaltiku střev 
Podporuje činnost srdce
Brání usazování cholesterolu
Zvyšuje účinnost acylpirinu a vitamínu C,
Uvolňuje ze svalů kyselinu mléčnou a tím zmírňuje bolest
Pomáhá při snižování nadváhy, spaluje přebytečné tuky 
Při pravidelném užívání má omlazující a afrodiziakální účinky 
Pomáhá při poruchách trávení
Udržuje plodnost do vysokého věku.

 

elixir-zivota.gif

 

Potřebujete-li prostředek k povzbuzení a chcete se přitom vyhnout čaji nebo kávě, pak je skvělým a naprosto bezpečným řešením bez vedlejších negativních účinků právě guarana.

A proč je guarana lepší než káva?

Nepřekyseluje žaludek
Kofein se uvolňuje postupně po dobu 6-8 hodin
Umožňuje snadnější snášení vysokých teplot 
Mírně zvyšuje krevní tlak a zrychluje tep 
Zvyšuje fyzickou i duševní výkonnost
Zmenšuje pocit vyčerpanosti
Má afrodiziakální vlastnosti 
Dokáže snížit pocit hladu
Zrychluje metabolismus
Snižuje únavu svalů

 guarana-plody-1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Brainstart

(Klára, 2. 10. 2013 9:08)

Já užívám Brainstart, který obsahuje guaranu a jsem diabetik. Mám také problém s kávou a vůbec kofeinem, ale takto mi nevadí užívat a nemám žádné nežádoucí účinky. Můžu jen doporučit, protože jsem vitálnější, nepadá na mne únava a hlavně v období zkouškového shonu je to nejlepší kamarád 

Re: Brainstart

(Hanča Masláková, 14. 11. 2013 9:39)

Ahojky, především moc děkuji za informaci, že Brainstart mohou diabetici. Po tvé odpovědi jsem si taky objednala z internetu a chtěla bych se podělit o mou zkušenost. Naprosto super věc ten Brainstart! Po měsíci užívání se mi zlepšila paměť, únavu v práci již nepociťuji a hlavně i stres zvládám lépe. Takže doporučuji užívat brainstart s guaranou!

Guarana

(Eva Kollarikova, 28. 5. 2013 8:24)

Jsem diabetik 1stupně chtěla bych se zeptat jestli mužu požívat tohle kafe nebo jiné produkty kafe nepiju je mě s neho špatně mam vysoky tlak a časté záněty moíčového měchyře a bolesti ledvin a problémi s měsičkam děkuji za odpovědi